Getty's Home Hout Deco

Over mij

Mijn naam is Getty van der Klein. Geboren op 7 februari 1958, ik werk bij het centrum voor jeugd en gezin in Zeist. Mijn atelier voor hout en voor schilderen heb ik aan huis in Doorn.

Het creatief zijn zat er als kind al in en ik heb als autodidact later bij verschillende kunstenaars les genomen. Iets wat ik nog steeds graag doe.

Inspiratiebronnen zijn voor mij de natuur, de vrouw, dieren, lijnen en vormen. Mijn passie is divers en gericht op schilderen, keramiek, gips en hout. Waar het kan, combineer ik deze met elkaar.

P201 (61K)

Jaren geleden ben ik gestart door een oude spiegel te vernieuwen met o.a. schors en takken. Na die eerste spiegel volgden er meer, waarvan de grootste opdracht een spiegel van 180 cm bij 90 cm was. Het bleef niet bij spiegels. Ik ben ook houten lampen en sieraden gaan maken naast verschillende woonartikelen.

Daarnaast ben ik 3D-schilderijen gaan maken. Op een landelijke of modern abstracte achtergrond bevestig ik natuurlijke materialen en gebruik ik mixed media, waardoor een 3D schilderij ontstaat (zie foto natuurlandschap)

Ook het maken van keramiek is een onderdeel geworden, net als het maken van een gipsen afbeelding op doek.

Al deze creatieve vormen dagen me uit, geven me energie en vragen om meer.

P081 (61K)